Tuttavani asui jonkinlaisessa hipahtavassa yhteisössä, josta hän katosi (karkasi?). Yhteisöön oli lähdön jälkeen tullut kaksi miestä, joista toinen tunsi tuttavani.  Joku oli palkannut heidät etsimään häntä. Tämä toinen mies oli myös aikoinaan asunut samassa yhteisössä. Hänellä oli päällään tummanvihreänharmaa, löysästi kudottu neulepaita, joka ulottui polviin asti. Hän tuntui olevan hengellisesti hyvin valveutunut.

Itse en ollut osa yhteisöä, mahdollisesti olin myös etsimässä tuttavaani. Tutkin hänen tavaroitaan. Eniten huomioni kiinnittyi hänen kenkiinsä, joihin kuului kengän sisään laitettava T:n muotoinen tikku. T:n viiva kantapäähän ja pitkä suora kohti varvasosaa.

Samalla kun kääntelin kenkiä kädessäni, mieleeni tuli välähdyksen lailla ”Näiden kanssa tasapaino palautuu parhaiten, niin kuin kuuluukin”. Mahdollisesti iskulause oli ollut kenkien laatikossa. Näin välähdyksenomaisesti myös tuttavani jalan. Jalkaterän iho oli hyvin kuiva ja pikkuvarvas lähes kuoliossa. Katsoin omia varpaitani, ne olivat ihan hyvässä kunnossa.

Mietin, että minäkin tarvitsisin tuollaiset kengät, mutta sitten tajusin, että minullahan on sellaiset jo.

 

Unessa toisen kengät voivat symboloida ’toisen kenkiin astumista’ eli ajatella jotain asiaa heidän näkökulmastaan. Kokeiltavien kenkien sopivuus jalkoihin voi kuvastaa omaa tunnetta nykyiseen elämäntilanteeseensa (tuntuvatko kengät mukavalta vai ei). Se, että tuttavani oli jättänyt kengät jälkeensä ja nyt hänen jalkansa ovat hyvin huonokuntoiset, saattaa kuvastaa omaa ajatustani siitä, miten luulen hänen pärjäävän tämänhetkisessä elämässään. Itse olen todennäköisesti sitä mieltä, että hän jättäessään kengät taakseen, on sulkenut tietoisuudestaan tiettyjä elämäntotuuksia ja pahoin pelkään, että se tulee vahingoittamaan häntä.

Paljaat jalat kuvastavat aitoutta ja ”totuutta”. Itse olin myös paljasjaloin, tässä tilanteessa se kuvaa haluani kohdata asiat niin kuin ne ovat, yrittämättä sulkea mitään tietoisesti tai tiedostamatta ulkopuolelle. Olen vielä epävarma oman ”täydellisen” tasapainoni löytymisestä, mutta alitajuntani muistuttelee kuitenkin, että minulla on jo sopivat kengät, vaikka unohdankin sen aina välillä.

T:n muotoiselle tikulle en nyt keksi järkevää selitystä. Tikku kuului kenkään, se ei kuitenkaan tukenut kenkää, vaan vain lepäsi sen pohjalla.