Asuin lapsuudenkodissani, olin saanut sen omakseni. Tunne oli, että olin asunut siellä vasta vähän aikaa. Talossa oli takka, jossa oli paksut metalliset uuninluukut. Luukut olivat kuluneet, eivätkä menneet helposti kiinni. Kiinni ollessaankin niiden ja takanreunojen väliin jäi rakoa.

Unessa oli ihan asiaankuuluvaa, että takkaan saattoi tulla rottia/hiiriä, käärmeitä ja rupisammakoita. Niiden pääsy taloon sisälle tuli kuitenkin estää.  Olit tiettyjä sääntöjä (ihan arjessa), joiden tarkka noudattaminen ennaltaehkäisi eläinten ilmaantumisen takkaan tai elinympäristöön. Kun huomasin, että takkaan alkoi tulla näitä eläimiä, aloin laittaa luukuja kiinni. Puuha osoittautui varsin hankalaksi ja pari pienenpientä tummanharmaata hiirtä pääsi livahtamaan sisälle, ennen kuin onnistuin sulkemaan luukut. Onneksi tiesin, ettei niistä oikeastaan olisi haittaa. Vaarallisimpia olivat käärmeet ja varsinkin rupikonnat.

Seuraavaksi huomasin naisen takapihalla (unessa hän oli ystäväni, mutta ei ollut henkilöitynyt kehenkään tuttuuni). Nähdessäni hänet, rupikonnan ja kolme käärmettä, tajusin että vaikka olin luullut hänen olevan ystäväni, niin jostain syystä, hän halusi tuoda nuo otukset kotiini ja sillä vahingoittaa minua. Käärmeet olivat pikimustia ja samettipintaisia, sulkakäärmeitä. Niillä saattoi olla useampi kuin yksi pää tai sitten ne pystyivät hetkittäin sulautumaan toisiinsa. Rupikonna oli niin ikään musta ja piukean pullea, kuin äärimmilleen täytetty puolipyöreä sohvatyyny, jonka yläosa ommeltu kolmioista, joiden yhtymäkohdassa on pieni päällystetty nappi. Rupikonnat olivat kaikkein vaarallisimpia.

Samassa olin takapihalla itsekin. Sain ehkä tapettua yhden käärmeistä, kun huomasin, että nainen ja muut eläimet olivat lähtemässä kävelemään etuovea kohti. Heidän kulkunsa ei ollut mitenkään nopeaa, joten ehdin juosten ovelle ennen heitä. Yritin vetää lasista ulko-ovea kiinni, mutta hyttysverhon säleet jäivät koko ajan oven väliin, enkä saanut naksautettua sitä lukkoon. Aina kun olin vetämässä ovea kiinni, syntynyt ilmavirta heitti säleet väliin. Naisen ennätettyä ovelle, pidin ovea kädelläni kiinni ja yritin näyttää siltä, että se olisi jo lukossa. Nainen kuitenkin näki heti lävitseni ja alkoi kiskoa ovea auki. Lopulta nainen sai oven auki. Keräsin kaikki voimani ja potkaisin naista vatsaan niin lujaa, että hän lennähti selälleen hiekkapihalle. Sain vedettyä oven lukkoon asti, samalla kun nainen vähän harmistuneena naureskellen kampesi itseään maasta ylös.