En ollut itse unessa kovinkaan mukana, vain unielokuvan katselijana.

Unen alussa liikenne ei toiminut yhtään. Kaikki valot näyttivät punaista, kun autot yrittivät ajaa sivuteille, oli siellä isot kyltit kielletystä ajosuunnasta. Pääosa-autoilija oli menossa hakemaan kyytiä tarvitsevaa, mutta ei koskaan päässyt perille. Takaisin tulosuuntaan ajaessaan päätyi jälleen samoihin punaisiin liikennevaloihin. Aika turhauttavaa.

Uni oli hyvin sekava. Sivujuonen lailla näkyi mm. kohtaus autotallissa, jossa roisto(?) oli ryöstämässä autoa. Hänen jäljillään oli etsivä, jonka ase ei toiminut, kun yritti ampua liikkeelle lähtevää autoa. Juuri ja juuri ehti pois alta, ennen kuin roisto ajoi päälle.

Unen loppupuolella tehtiin uusia liikennejärjestelyjä. Valoja korjattiin ja ne toimivat nyt moitteettomasti. Uusia kävely- ja pyöräilyteitä oli ilmestynyt ja kaikki tuntuivat olevan hyvin tyytyväisiä.

 

Punaiset valot ja kielletyt ajosuunnat kuvastavat tässä unessa todennäköisesti tuskastumista siihen, ettei johonkin paljon ajateltuun ongelmaan tahdo löytyä ratkaisua. Unen lopussa alitajunta yrittää tasata tilannetta muistuttamalla, että totuttuihin ajatusmalleihin tarvitaan muutosta, jotta päästään jatkamaan eteenpäin.